Hendrik Leenders at Mechelen Belgium

Marc Dutroux heeft een aanvraag ingediend om onder elektronisch toezicht te worden geplaatst. 

11/25/2012

 

13 sept 2012 – Marc Dutroux heeft een aanvraag ingediend om onder elektronisch toezicht te worden geplaatst door middel van een enkelband.
Dat men op alle mogelijke manieren zal trachten om Dutroux voorwaardelijk in vrijheid te stellen is haast zeker. De rede om deze stelling aan te voeren is veelvoudig.
1) Alles uit het verleden van “de Dutroux affaire” wijst op een zeer waarschijnlijke bescherming die zelfs vanuit de monarchistische kringen zou kunnen komen. In onderzoeken naar de “Roze balletten” zou meermaals en door verschillende getuigen gewag gemaakt zijn van de aanwezigheid van zowel Prins Albert, de huidige koning Albert II van België, als van zowel Marc Dutroux als Michel Nihoul en vele vooraanstaande gezagdragers, die bij de organisatie van de seksfuiven als deelnemers of organisatoren betrokken zouden geweest zijn. Het opvallende is dat diverse getuigen hiervan en volgens diverse lezingen, haast overeenstemmende meldingen hebben gemaakt.
2) De “Roze Balletten” is de benaming die wordt gegeven aan een reeks drugs- en seksfeesten die eind jaren 1970 in België zouden hebben plaatsgevonden en waaraan vooraanstaande personaliteiten, uit regeringskringen, het drugsmilieu, en de maffia, maar ook minderjarigen zouden hebben deelgenomen. Deze feesten zouden bedoeld zijn geweest als een middel om machtige personen af te persen. De betrokken getuigen werden echter voor gek verklaard, en hun getuigenis werd afgewezen!?
3) In 1989 werden Dutroux en Martin beiden veroordeeld voor verkrachting van minderjarigen. Dutroux kreeg hiervoor een gevangenisstraf van 13 jaar, en zijn echtgenote Michelle Martin een straf van 5 jaar.
In 1992 werden ze door de toenmalige Minister van Justitie Melchior Wathelet in het kader van de Wet Lejeune vervroegd vrijgelaten, en dit ondanks het negatieve advies van het openbaar ministerie.
De wet Lejeune die op dat ogenblik van toepassing was bepaalde als volgt;
“Gedetineerden kunnen de voorwaardelijke invrijheidstelling bekomen indien ze één derde van hun straf hadden uitgezeten, met een minimum van drie maanden, in geval van recidive twee derde van de straf, met een minimum van zes maanden.”
4) In 1993, amper een jaar na zijn vrijlating laat een tipgever van de rijkswacht in Charleroi zich ontvallen dat Dutroux een van zijn huizen verbouwt tot een gevangenis, cellen voor kinderen, om hen naar het buitenland te verschepen.
5) Het dossier Othello duikt op in de annalen. Een huiszoeking naar autozwendel wordt benut om de informatie over de kindercellen na te trekken. Het gerucht klopt maar er wordt niets gedaan. In 1994 volgt een nieuwe huiszoeking en de werken aan de huizen van Dutroux lijken stil te liggen. Reden genoeg voor het gerecht om de man ongehinderd te laten.
6) Marc Dutroux werd op 13 augustus 1996 gearresteerd nadat de zes dagen tevoren ontvoerde Laetitia Delhez in zijn huis ontdekt werd, samen met Sabine Dardenne, die er al bijna drie maanden zat. Zij waren beiden nog in leven. Het bleek echter snel dat Dutroux ook verantwoordelijk was voor de ontvoering van Julie Lejeune, Melissa Russo, An Marchal en Eefje Lambrecks, en voor de verdwijning van zijn handlanger Bernard Weinstein. Zij werden allen dood teruggevonden.
7) Op 23 april 1998 ontsnapt Dutroux uit het gerechtsgebouw van Neufchâteau. Hij weet het wapen van een bewaker af te pakken, vlucht naar buiten en steelt daar een auto. Na 4uur werd hij in de bossen van Ardennen nabij Herbeumont aan de Franse grens door boswachter Stéphane Michaux opgemerkt en vervolgens terug gearresteerd.
8) Opvallend bij deze ontsnapping was het feit dat hij het wapen van de aanwezige begeleider kon stelen en wist te ontsnappen met een gestolen wagen! Stond er dan een wagen met sleutels in het slot, start klaar op hem te wachten, en was de betrokken rijkswacht begeleiding zo verrast dat ze geen pogen deden om hem te verhinderen? Was hij ongeboeid? Normaal gebruikt men onder dergelijke omstandigheden boeien die de twee handen via een korte ketting beperkte vrijheid laten om papieren te kunnen hanteren.
9) Dutroux wordt voor de ontsnapping in 2000 veroordeeld tot vijf jaar extra cel. Tot 13 maart 2002 zit Dutroux nog oudere straffen uit, dan beginnen de vijf jaar voor de ontsnapping te lopen, en pas daarna begint de eigenlijke straf voor de ontvoering en mishandeling van de meisjes.
10) Dutroux kreeg levenslang en komt hierdoor vanaf 2027 in aanmerking voor vervroegde vrijlating. Dutroux is dan, als hij nog leeft, 71 jaar oud.
11) Psychopaat: Tegenwoordig wordt als officiële diagnose de antisociale persoonlijkheidsstoornis geconstateerd en termen die met psycho- of sociopathie (Psychopathie) samenhangen worden slechts informeel of ter illustratie gebruikt voor mensen bij wie de persoonlijkheidsstoornis zich heeft ontwikkeld met criminele, vaak gewelddadige aspecten.
12) Gezien Marc Dutroux duidelijk mag omschreven worden als Psychopaat, en men te doen heeft met een aangeboren persoonlijkheidsstoornis, met een volslagen gebrek aan sociaal gevoel en dito intelligentie, zou het absoluut onaanvaardbaar zijn dat de persoon onder enkelbandcontrole geplaats wordt. In feiten is slechts de dood van dergelijke persoon, de enige absolute waarborg voor de maatschappij.
13) Men mag niet vergeten dat eventuele opdrachtgevers gevaarlijker zijn dat dergelijke daders, daar zij over de nodige connecties en middelen beschikken en buiten schot blijven, of erger nog bewust buiten schot gehouden worden, en deze Dutroux affaire voor herhaling vatbaar is indien Dutroux voor opdrachtgevers werkte, wat zeer waarschijnlijk is.

Number of comments: 0

Name: E-mailaddress: Homepage:
Message:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)