Hendrik Leenders at Mechelen Belgium

Reuze LOL, hij maakte water tot wijn!

2/22/2013

 

In het nabije “Kanaän” worden Maria en haar zoon Jezus, door vrienden op een bruiloft genodigd. Dergelijke bruiloft duurt naar zuiderse gewoonten, verscheidene dagen en betekende dagen aan een stuk feesten. De derde dag houdt Maria, die steeds klaar staat om aan dergelijke feestjes deel te nemen, het voor bekeken, de wijn is op en feesten zonder wijn kan niet. Ze roept haar zoon en zegt.;

”Kom jonge, de wijn is op, dus het feesten is hier gedaan, we zullen dan maar gaan zeker.”

Doch zoon lief, die net als zijn moeder, al behoorlijk wat beneveld blijkt, herinnerd zich ondanks de nodige alcohol, aan zijn roeping, en denkt dat dit een goed ogenblik is om zich als geroepenen te laten kennen.

Hierop zegt hij tegen zijn moeder,

“Zeg tegen de mensen dat ik het nodige zal doen, met de zegen van mijn vader in de hemel moet het lukken, en laat maar wat kruiken water brengen.” Uiteraard is het de vraag welke vader hem hier gaat helpen, zijn vader Jozef of de God van Abraham, en vader van het uitverkoren volk der joden. Maria die wel een glaasje lust is te beneveld om op die vraag een antwoordt te vinden.

De door bedienden aangebrachte kruiken water, worden door hem gezegend, terwijl hij het publiek er van overtuigd dat dit nu een goddelijke wijn is.

Gezien allen zo beneveld zijn, is waarschijnlijk niemand van de drinkebroers in staat enig onderscheid te maken tussen water en wijn. Een ding stond vast, deze wijn was super, bezorgt je geen koppijn en liep binnen als hemels water.

Als hij daags nadien en nuchter verneemt wat er op de bruiloft gebeurd is, en wat hij uitgespookt had, rijst bij hem de vraag, heeft mijn vader in de hemel mij geholpen. Ja, dat zal wel, want allen vonden de wijn super, hijzelf ook, hoewel hij er zich niet veel neer van herinnerd. Maar nu achteraf bedenkt hij dat het feitelijk een miskleun van jewelste was, en dit met de hulp van zijn vader in de Hemel? Hij die zich geroepen acht, de wereld te verlossen van geweld en agressie, maakt wijn voor een bedronken bende.

Ergens klopt er iets niet, doch hij herinnerd zich nauwelijks wat er zich afgespeeld heeft, zij hadden allen genoeg wijn gedronken, of ja een beetje meer dan genoeg. Stel je voor, nuchter zijnde vliegen ze elkaar al in de haren, laat staan dat ze nog dronken zijn op de koop toe. Het hele gebied is nu al een hutsepot van clans die elkaar, tot vandaag nog best rauw lusten.

Hij bedenkt nu echter dat zijn vader in de hemel natuurlijk zo wijs zal geweest zijn om het water te laten wat het was, in al zijn wijsheid wetend dat de dronkaards niks zouden merken. Ja, nu hij er nuchter over na denkt, is hij wel zeker, ze hebben toen allen heerlijk water gedronken, zijn hemelse vader heeft in al zijn wijsheid daar wel voor gezorgd.

 

Tot slot:

Wat niet in de Bijbel vermeld werd, is dat hij echter door de plaatselijke wijnhandelaar voor de rechter werd gedaagd op grond van oplichting, illegale concurrentie en wijnvervalsing.

Number of comments: 0

Name: E-mailaddress: Homepage:
Message:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)