Hendrik Leenders at Mechelen Belgium

Zinloze agressie!  


4/9/2012

Het kleinste kind kan voorspellen dat maatregelen die genomen worden om agressie in te dijken, boter aan de galg zal zijn. We leven in een maatschappij waarin we dagelijks vast moeten stellen dat de toekomst er slecht uit ziet, terwijl men ons verteld dat we langer zullen moeten werken voor minder geld, omdat onze gezagdragers zich naar middeleeuws model zouden kunnen verrijken.

Ministers en ex ministers die zich rijkelijk bedelen met bedrijven die ze zelf mee omzeep helpen, of ministers en mandatarissen die zich verzetten tegen inzage van hun inkomens, uiteraard met goedkeuring van de regering of wat had men verwacht. 

Dat bij steeds meer mensen stoppen dreigen door te slaan is dan ook begrijpelijk, doch dat op de koop toe de legale bevolking en allen die rechten hebben om in onze maatschappij te verblijven en bereid zijn te integreren, aan de kant worden geschoven of geen rechten krijgen terwijl illegalen en criminelen door de overheid geholpen worden, slaat alles. Het kosten plaatje is trouwens fenomenaal, en slaat elke verbeelding of aanvaardbaarheid.

De Block mag dan de oprechte bedoelingen hebben om wantoestanden drastisch aan te pakken, de diensten waarover ze beschikt negeren botweg haar instructies, en blijken zelf te bepalen wat zij wel of niet doen. De Block kan natuurlijk elk detail niet persoonlijk controleren of opvolgen en moet dus steunen op de toegewezen diensten en personeel die aan het departement verbonden zijn. Diensten die echter in het verleden mank liepen, en waarvan diensthoofden niet terugschrokken en documenten vervalsten om fouten of grillen te verbergen. Wantoestanden en diensthoofden die in het verleden tegen beter weten in, zowel door de voorgaande regering als door het Hof in bescherming werden genomen, en uiteraard nog steeds de dienst uitmaken.

Men mag hierbij niet vergeten dat dezelfde partijen die België mee aan de grond brachten, ook van de partij zijn in de nieuwe regering.

Welke dwaas gelooft dat van alle beloftes die er gedaan worden iets behoorlijk in huis zal komen? Wie verwacht dat de nieuwe ploeg in eigen vingers gaat snijden? Ministers die overal mee instappen om als bestuurlid de nodige legale en illegale profijtjes mee te grabbelen en dus van die profijtjes ook wel af zullen blijven of zorgen dat er slechts kruimeltjes van af zullen gedaan worden, waarmee ze dan wel drukdoende zullen uitpakken.

De burger die bij dergelijke gang van zaken vertrouwen schenkt aan de regering en hun vermeende inspanningen, kan men niet anders dan als dwaas omschrijven. Ons land kan niet in een goede richting evolueren indien men met excuses van vermeende bekwaamheden van personen deze extravagante vergoedingen blijft toekennen ook nadat blijkt dat hun beheer een catastrofe werd. Uiteindelijk zullen de zelfstandigen en middenklasse zware klappen krijgen, wat niet ten goede zal komen aan de tewerkstelling, noch aan de koopkracht of aan de economie.

Het ongenoegen en de agressie kunnen dus niets anders dan toenemen, tenzij men bereid is in eigen vingers te snijden en drastische ingrepen te doen, wat gezien het verleden niet gaat gebeuren met steun van de leden van het huidige triumviraat.

Het moet eenieder duidelijk zijn, politici die zich aan de oude partijen vastklampen doen dit met oog op het verbonden succes en de verfbonden voordelen, niet voor de achterban of het volk, dat is in het verleden maar al te duidelijk gebleken, de bevolking heeft sinds WO II verbetering gekend door het tweede inkomen, terwijl de verworvenheden die het NAZI regime geïnstalleerd had wordt afgebouwd.  

Number of comments: 0

Name: E-mailaddress: Homepage:
Message:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)