Hendrik Leenders at Mechelen Belgium

Kunnen we radicalisme bestrijden en verslaan?

5/7/2016

Radicalisering en extremisme.  

Radicalisering een probleem dat in een adem met islam gelijk wordt gesteld, terwijl het een oud zeer is dat het geweld van het christendom en het kapitalisme voedt. Radicalisme is het tegengestelde van pluralisme of verdraagzaamheid en dus ook het tegengestelde van grenzeloze solidariteit. Radicaal en extreem denken ontstaat door gebrek aan sociaal inzicht, gekoppeld aan individuele belangen van de individualist en streven voor het eigen belang naar eigen inzicht. Zowel het gebrek aan sociaal inzicht als het negeren van individuele belangen en rechten, monden uit in verzet tegen de maatschappij of de overheden en het gezag.

Het individualisme en eigen gebrek om zich maatschappelijk te profileren of het van overheidswegen verhinderd worden om zich waar te maken, om in de maatschappij of tegenover de vrouw op een gezonde wijze aanvaard te worden, mondt uit in patriarchaal en brutaal gezag dat de zwakkere in de maatschappij niet ontziet, in de drang om zich te bewijzen en te doen aanvaarden. Men neemt echter geen genoegen met de aanvaarding of onderwerping van de zwakkere vrouw, daar dit niet voldoet om in een ruimer maatschappelijk kader aanvaard te worden. De sociaal zwakke mens zal zich door stoer doen een beter imago aanmeten, waar zijn algemene ontwikkeling dit niet haalt. Vooral het jeugdig gebrek aan ervaring versterkt deze behoefte en leidt tot overschatting en geweld tegen allen die men straffeloos denkt te kunnen raken, zonder door het eigen milieu veroordeeld te worden, wat direct leidt tot patriarchaal gezag en racisme, en daarmee naar het radicalisme.

Neen, het fenomeen is niet gebonden aan de islam, wel aan allen die kampen met gebrek aan sociaal inzicht en aan sociale tekortkoming. Het Midden-Oosten biedt door grote aanwezigheid bij zijn bevolking de nodige versterking aan het fenomeen, en voedt daarmee de opkomst van de zo genaamde “Islamitische Staat” die dit sociaal gebrek en het geweld tegen zwakkeren een vrije loop laat.

Het fenomeen is echter ook in de westerse maatschappij alom aanwezig, doch hun aantal is onvoldoende talrijk om openlijk gedoogd te worden. Het is net deze ver verspreide lage sociale intelligentie, die het westerse kapitalisme en de adel in stand houden, samen met het negeren van de roep naar democratie en rechtvaardigheid, doch ook de alom aanwezigheid van het racisme in eigen westers milieus voedt. Een westers racisme dat echter deels te danken is en versterkt wordt door het algemeen negeren van de rechten voor het eigen volk, en de schrijnende ongelijkheid en uitbuiting van de bevolking naar middeleeuws model, dat nooit opgehouden heeft te bestaan.     

Number of comments: 0

Name: E-mailaddress: Homepage:
Message:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)