Hendrik Leenders at Mechelen Belgium

Intercommunalen en de politieke graaicultuur:

2/13/2017

We mogen de vraag stellen waarom moeten politici in de besturen van intercommunalen zetelen? Het moet voor iedereen duidelijk zijn dat vele politici niet de nodige kennis en ervaring hebben om in een raad van bestuur van een intercommunale te zetelen. Politici voeren aan dat deze mensen er zetelen om toezicht te houden, doch dit is prietpraat tegen de vaak, indien deze politici er niet de nodige kennis voor hebben. Toezicht op intercommunalen moet echter bestaan uit boekhoudkundig evalueren van de resultaten, terwijl de werking moet overgelaten worden aan deskundigen en niet politiek gebonden experts, die eventueel verantwoording afleggen aan de gemeentelijke overheden vertegenwoordigd door de gemeentesecretaris en boekhouder, die de resultaten deskundig kunnen beoordelen en voorleggen aan de gemeenteraden.

Het inschakelen van politici die inspraak hebben in een beleid, is een farce en directe aanleiding voor wanorde en destabilisering, daar deze politici om de haverklap vervangen worden door andere mandatarissen, afhankelijk van een partijoverwicht, overwicht en hun benoemingen.

Politici zijn er om het volk te vertegenwoordigen en toe te zien via advies van bevoegde niet politiek aangeduide experten, En om de stem van het volk, hun verzuchtingen en belangen te vertegenwoordigen.

Democratie naar westers model in een farce voor idioten, daar wat de ene opbouwt door de volgende mogelijk gekelderd wordt, voordat het werkelijk effect heeft geleverd. Een goed bestuur moet aanblijven zolang er geen verbeteringen op aangebracht dienen te worden en vooruitzichten en resultaten positief blijven.

Per slot is het de man van de straat die het gelag van deze politieke knoeiboel telkens moet betalen, en dit zonder ernstige directe inspraak te krijgen of stabiele en deskundige vertegenwoordiging.   

 

Number of comments: 0

Name: E-mailaddress: Homepage:
Message:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)