Hendrik Leenders at Mechelen Belgium

Politieke chaos en fraude:

2/16/2017

Strenge deontologische regels voor politici die in bestuursraden zitten. Laat ons niet lachen! Men is al bezig om achterpoortjes te zoeken, om toch maar in bestuursraden te mogen blijven zitten.
Een andere partij oppert het voorstel om geen bestuursraden te vergoeden, doch men zal natuurlijk hun reële kosten terugbetalen, wat rekbaar zal zijn. Bestuursraden moeten er zijn en men moet de mensen vergoeden, dat is logisch. De vraag is, waarom er politiekers die een mandaat hebben, in een bestuursraad moeten zitten? Toezicht moet gehouden worden door onafhankelijke toezichthouders, uitgaande van revisie kantoren of diensten, en niet door politici die veelal niet opgeleid zijn in de betrokken materie, en niet moeten bewijzen deskundig te zijn doch via de politiek aangewezen worden. Politiekers in een bestuursraad kan haast niet zonder politieke voorspraak waardoor corruptie en fraude haast onvermijdelijk zijn.

De heer Bracke, kamer-voorzitter van de federale regering, is bij mijn weten lid van een loge, te verstaan een vrije vereniging van intellectuelen, waarin veel vooraanstaanden, magistraten, wetenschappers, aristocraten, en vooraanstaande uit privé en industrie samenkomen. De onderlinge banden tussen leden van loges zijn oncontroleerbaar, doch net daarom een haard van wantrouwen voor de burger, en terecht! Dat dergelijke loges zelf geen gevaar betekenen voor de democratie is logisch doch haar leden daarentegen wel, gezien ze tot de vermeende hoger sociale klasse behoren, die zich bewust van de lagere klasse distantiëren.

Niet een loge doch de leden die hoofdzakelijk uit machthebbers en verantwoordelijken bestaan, kunnen en zullen in vele gevallen onderlinge akkoorden die niet voor publicatie geschikt zijn, in de hand werken, en kunne gemakkelijk tot een bedreiging der democratie omgebogen worden. Uit de huidige gegevens over de heer Bracke, blijkt dat dat zijn persoon als Kamervoorzitter, niet tot de integriteit waartoe hij zou moeten behoren kan gerekend worden.       

Number of comments: 0

Name: E-mailaddress: Homepage:
Message:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)