Hendrik Leenders at Mechelen Belgium

Westerse democratie in Europa en de vicieuze cirkel:

2/22/2017

De westerse landen worden naar democratische normen geregeerd, doch democratie is in deze wereld een dekmantel voor een verkapte schijndemocratie die de dictatuur van het kapitalisme verheelt. Democratisch verkozenen gaan zonder meer een land bersturen op basis van aanstelling via stemmen van het volk, doch waardoor de gehaaide marktkramer aan wiens lippen het publiek blijft hangen, de nodige stemmen en mandaat kan binnen rijven, zonder dat zijn bekwaamheid in vraag wordt gesteld. Uiteraard heeft elke verkozenen een adviesraad ter beschikking, doch ook deze raden worden door politiek benoemden samengesteld, waardoor ook hier mensen terecht komen zonder dat hun deskundigheid als toelatingsvoorwaarde gaat gelden.  

Dat het voorgaande tot constructies leidt die veel kosten en nauwelijks aanvaardbare resultaten leiden, mag niemand verwonderen. Hier begint echter een kettingreactie, die kosten van alles, bij iedereen de hoogte injaagt, waardoor eenzelfde prestatie in het ene land een veelvoud kost van dezelfde prestatie in een goed georganiseerde maatschappij.

Verkozenen en hun kapitalistische vrienden, slorpen pseudo legaal zoveel geld op, dat de renderende arbeiders in vele landen vandaag nauwelijks hun brood kunnen verdienen, waardoor een tweede inkomen onontbeerlijk is. Doch de welstand van de arbeider met een tweede inkomen steek onze politici de ogen uit, waarop men opmerking hoort dat de bevolking het goed heeft, en niet te zwaar belast wordt. Er kan voor deze politici nog een schepje bij menen zij, en ja de kosten en lasten blijven stijgen, met als gevolg gebrek aan geld voor de regering uiteraard. Doch ook dit jaagt op zijn beurt de kosten op, en drukt de koopkracht van de massa door stijgende prijzen, want ieder wil zijn deel.

Daarmee zitten we vast in een vicieuze cirkel, en onze mandatarissen blijven graaien en met het geld smijten in plaats van te bezuinigen en overtollige regeringen, besturen en mandaten af te schaffen, en professionelen, niet politiek benoemde aan het bestuur van een land te zetten, en zelf terug te keren naar vertegenwoordiging voor de belangen van het land en hun volk.

Number of comments: 0

Name: E-mailaddress: Homepage:
Message:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)