Hendrik Leenders at Mechelen Belgium

Ontwikkelingshulp of ontwikkelingskanker 

2/22/2017

N.G.O.’s als Oxfam maken reclame en zamelen geld in voor hun werken in de derde wereld, zoals het instaleren voor proper watervoorzieningen, en filtering van water in tropische landen, waar mensen normaal hun water rechtstreeks uit rivieren en bronnen gebruiken als drinkwater, met alle gevaren voor de volksgezondheid die er aan verbonden zouden zijn. Voor mij wel zeer merkwaardig, daar ik zelf vele jaren in de derde wereld verbleef en veel ongefilterd water dronk, wat de eerste maanden hinderlijke nevenverschijnselen gaf, doch de problemen verdwijnen geleidelijk daar uw lichaam en de natuurlijke afweer en immuunsysteem zich aanpassen en de bacteriën uit het water effectief en efficiënt vernietigen voor ze enig probleem opleveren. Gevaar is er slechts voor degene die alleen maar gefilterd en proper water gewoon zijn en daardoor onvoldoende afweer hebben. Ook kinderen die een te zwak immuunsysteem hebben komen te overlijden, doch dit kadert dan weer in de natuurlijke selectie en voorkomt degradatie.  

Ter vergelijking:

Een olifant bereikt slechts de gemiddeld ouderdom van 65 jaar, deels door de stroperij om hun slagtanden, uitzonderlijk bereiken ze de leeftijd van 85 jaar, ze eten nochtans ongewassen groen en drinken zelfs ongefilterd of brak water, terwijl ze geen medische bijstand of artsen ter beschikking hebben.

De vraag is dan waarom verzamelen dergelijke organisaties dat geld, terwijl het veelal onnodig is doch de natuurlijke selectie verhinderd. Dat van de verzamelde gelden slechts een zeer kleine fractie in de derdewereld terecht komt is zeker. Het overige verdwijnt in dik betaalde managers hun zakken.    

Number of comments: 0

Name: E-mailaddress: Homepage:
Message:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)