Hendrik Leenders at Mechelen Belgium

De laatste ijstijd en de migratiemogelijkheden. 

7/3/2017

Gedurende de laatste ijstijd nagenoeg 20.000 jaar geleden, zou in Oost Azië, de Indische  oceaan een daling van 150 meter teweeg gebracht hebben, volgens sporen die men vond van vroeger water ter plaatsen, waardoor men nagenoeg vanuit Oost Azië, alle eilanden tussen het Aziatisch vasteland kon bereiken, en dit tot op 200 km van Australië. Slechts Australië zou mogelijk door een smalle zeestraat gescheiden blijven. India en Sri Lanka waren tot nagenoeg 3000 a 4000 jaar geleden, via het zuidelijke Tamil Nadu aan elkaar verbonden, waarna de landengte, huidige Palk straat, onderwater liep via een kloof nabij Pamtan en het vasteland van Zuid India. Volgens de hindoeïstische mythologie werd door Prins Rama of Ramayana en de Vanara’s, vanuit Tamil-Nadu, nagenoeg 2500 jaar geleden, een brug over deze kloof geslagen, gekend als de Adams Bridge of ook wel Rama brug.

Ook Groot-Brittannië en Ierland waren over land bereikbaar. Japan had mogelijk noordelijk en zuidelijk landverbindingen met respectievelijk Rusland en Zuid-Korea. De Berinstraat heeft in het verleden als brug gediend tussen het oude continent en  Amerika. terwijl er duidelijk sporen zijn van vroegere tropische wouden op de boden van de Beringstraat.

Nota: De Adams brug tussen India en Sri Lanka. 

Rama of Ramayana, zoon van de Arische Koning Ayodhya, bouwde met hulp van zijn broer Laksgmana en de steun van de Apenkoning en zijn Vanara’s (Aapmensen) de Adams brug of Rama brug, om Sri Lanka te bereiken. Verwijzingen naar aapmensen en een apenkoning zijn mogelijk ontstaan vanuit het feit dat Ariërs zich net als hun afstammelingen, zich als Ariã (Sanskriet voor rein, nobel of meerwaarde) beschouwden en nog beschouwen, en zwarte volkeren, zoals de zuidelijk wonende Draviden en hun afstammelingen, de Tamil’s, als apen omschreven.   

Number of comments: 0

Name: E-mailaddress: Homepage:
Message:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)